17 Ocak 2010 Pazar

Mühendis şakaları

Merhaba takipçilerim;
Bu yazımda internette okuyup güldüğüm birkaç mühendis şakasını sizlerle paylaşacağım. Bu bloğun takipçileri arasında birçok mühendis var ve eminim bu şakalardan bütün mühendisler kendilerinden birer parça bulacaklardır. İyi eğlenceler efendim ..


İki mühendislik öğrencisi kampüse doğru yürümektedir. Biri diğerine sorar:
- Bu şahane bisikleti nereden buldun?
- Dün eve yürüken, bir tane kadın önümde durdu, bisikleti yere bıraktı soyundu ve dedi ki“ Neyi istersen alabilirsin”
- Kıyafetleri almamakla iyi etmişsin, büyük ihtimalle üzerine olmazdı!

Bir rahip, bir doktor ve bir mühendis golf oynamaya giderler. Sahanın dolu olmadığını ve sahada ki oyuncuların anlamsız hareketler yaptığını görüp görevliye sahadakilerin kim olduğunu ve neden böyle davrandıklarını sorarlar. Görevli onların geçen yıl golf tesisinde çıkan yangını söndürürken kör olan itfaiyeciler olduklarını, boş zamanlarında tesise gelip golf oynadıklarını anlatır. Duruma üzülen rahip “Bu kahramanlar için akşam uzun bir dua edeceğim ve tanrıdan günahlarını bağışlamasını dileyeceğim” der. Doktor ise duruma çok üzülür ve ülkenin en iyi göz doktorlarını tanıdığını ve onlara yardımcı olmaya çalışacağını söyler. Mühendis ise biraz düşünür ve görevliye “ bu adamlar neden akşamları değilde gündüzleri golf oynuyorlar” diye sorar :)

Bir inşaat mühendisi ile makine mühendisinin farkı nedir?
Makine mühendisi silahları yapar, inşaat mühendisi ise hedefleri... :):)

3 mühendislik öğrencisi, kantinde oturmuş ve insanı tasarlayan muhtemel mühendisin ne mühendisi olduğu hakkında tartışmaktadırlar:
İlk öğrenci:
-Bence makine mühendisidir, şu bağlantı parçalarına baksanıza, der.
İkincisi:
-Bence elektrik mühendisidir, sinir sistemi milyonlarca elektrik taşıyan sinirlerden oluşmuştur, der.
Üçüncüsü ise:
-Bence inşaat mühendisidir, başka kim toksik madde taşıyan bir boru hattını bir eğlenme alanından geçirir.......

3 mühendis ve 3 işletmeci aynı trene binerler. İşletmeciler birer bilet almıştır, mühendislerin ise sadece bir bileti vardır. Aynı kompartmanda oturan bu altı kişi aralarında sohbet ederler ve bu bilet durumu öğrenilir. İşletmeciler mühendisleri aşağılarken bir yandanda bilet kontrolünü nasıl geçeceklerini merak ederler. Bilet kontrol zamanı gelince mühendisler bir tuvalete sıkışır ve kontrolör gelip kapıyı çalınca bir tanesi kapıdan biletini uzatır . Bu şekilde bir biletle üç mühendis yolculuğu tamamlar. Buna şahit olan işletmeciler “biz nasıl düşünemedik!”diye üzülürler.
Dönüş yolunda aynı altı kişi yine aynı trene denk gelirler. Bu sefer işletmeciler akıllı davranıp tek bilet almış, mühendisler ise çılgınlık yapıp bilet almadan trene binmişlerdir. Bilet kontrol zamanı yaklaşınca işletmeciler biletsiz mühendislere ne olacak diye düşünerek tuvalete girerler. Biraz sonra kapı çalınır ve bir tanesi kapıdan bileti uzatır. .... Sonraki durakta da işletmeciler trenden atılır.
Çok yazık değil mi? :):):):):)
Sizi biraz eğlendirebildiysem ne mutlu bana, esen kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder