31 Aralık 2009 Perşembe

Stumbling

Tüm takipçilerimi selamlayarak yazıma başlamak istiyorum.
Sizlere bu yazımda, “Stumble” hakkında bilgiler vereceğim. Peki nedir bu Stumble? Stumble bir internet tarayıcısı eklentisi. Fonksiyonu ise bence çok büyük. Stumble kelimesinin türkçe anlamlarından biri rastgelmek. İşte bu eklentinin de görevi bu: rastgele web sayfalarını önümüze getirmek.
İnternette dolaşırken yapacak birşey bulamadığımızda, fotoğraf sanatçılarının portfolyolarını görmek istediğimizde, değişik online oyunlar oynamak istediğimizde yada seçimi tamamen stumble’a bıraktığımızda Stumble bizlere çeşitli konularla ilgili rastgele web sitelerini açıyor.
Stumble, açacağı siteleri 9 milyona yaklaşan kullanıcalarının oyları ve kullanıcıların stumble veritabanına ekledikleri siteler arasından seçiyor. Tüm siteler içerikleri ve kaliteleri bakımından derecelendiriliyor ve, internet tarayıcımızda ki stumble butonuna tıkladığımızda en ilginç web sitelerine kolayca ulaşıyoruz.
Stumble ın kurulumu da, kullanımıda çok basit: İnternet tarayıcımızdan http://www.stumbleupon.com/ adresine giriyoruz, kayıt olup, stumble araç çubuğunu yüklüyoruz, ilgi alanlarımızı belirliyoruz ve işte bu kadar... Tarayıcımızda çıkan stumble butonuna tıklayarak Stumbling yapmaya başlayabiliriz.
Stumble uygulaması sadece kayıtlı üyeler tarafından kullanılabildiği için aynı zamanda kullanıcıların istatistiklerinede ulaşabiliyoruz. Bir başka güzel özellik arkadaş sistemi olması. Beğendiğimiz herhangi bir web sayfasını, fotoğrafı yada videoyu herhangi bir arkadaşımıza göstermek için sayfanın linkini bir şekilde(mail, msn, twitter, vs) göndermek yerine Stumble araç çubuğundaki gönderme seçeneği sayesinde 2 tıklama ile istediğimiz web sayfasını arkadaşlarımızla paylaşabiliyoruz.
Bence Stumble çok başarılı bir uygulama, takipçilerimin tümüne en azından denemelerini, pişman olmayacaklarını bildirmek istiyorum.
Herkese iyi Stumble’lar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder